2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

ISM MOKYTOJŲ UNIVERSITETE

ISM.lt nuotr.
Mokytojų  profesinis tobulėjimas - neatsiejama jų darbo dalis. Mokinių rudens atostogų metu specialiųjų klasių mokytojos Jolanta Savukynienė, Snieguolė Gavelienė ir Ilona Nedzinskienė dalyvavo  profesinio tobulėjimo seminarų cikle "ISM Mokytojų universitetas": Z kartos ugdymas, efektyvus tėvų susirinkimų organizavimas ir vedimas, ateities mokyklos vizija.

 Seminare Dr. Raimonda Alonderienė pristatė kartų skirstymo istoriją ir kvietė diskutuoti apie naująją Z kartą. Nėra abejonių, jog šiuo metu mokyklose besimokantys vaikai ir jaunimas yra kitokie nei buvusios kartos prieš juos. Z kartos pažinimas padės geriau organizuoti ugdomąją veiklą. Žinant, kad jaunoji karta vertina neformalią, žaismingą aplinką, jų dėmesį traukia technologijos ISM ekspertė patarė mokytojams rengti daugiau interaktyvių pamokų, grupinių diskusijų bei įvairiais būdais bandyti įtraukti mokinius į procesą naudojant socialinius tinklus bei išmaniąsias technologijas. 
Asmeninio efektyvumo ir komunikacijos temų konsultantas - ekspertas Dr. Džiugas Dvarionas pristatė svarbiausius efektyvaus tėvelių susirinkimo principus. Pasak eksperto, kiekvienam tokiam susirinkimui labai svarbus tinkamas pasiruošimas, dalyvių motyvavimas  ir įtraukimas bei sklandi komunikacija.
ISM Inovatorių bazės vadovas Ugnius Savickas pasidalijo įžvalgomis apie ateities mokyklas. Jis išskyrė tris kompetencijas - intuiciją, kūrybiškumą ir empatiją - kurių, jo manymu, labiausiai reikės žmonėms ateityje. Lektorius skatino nugalėti pokyčių baimę ir keisti apstingusią, nelanksčią ir nebeaktualią sistemą drąsiau ir sparčiau.

Seminaras dar kartą įrodė, kad sėkmingam ugdymui svarbu yra vaiko pažinimas, inovatyvių ugdymo metodų taikymas,  sklandi tarpusavio komunikacija.