2016 m. gegužės 31 d., antradienis

eTwinning projektas „Atvirukas Motinos dienai“ (“Mother´s day card”)


Mama yra, buvo ir bus pats brangiausias ir gražiausias žmogus kiekvieno vaiko gyvenime. Ir nesvarbu, kokioje šalyje vaikas gyvena, kiek jam metų, ar jis turi ypatingų poreikių, ar ne - svarbu pasveikinti mamą su Motinos diena. Ši idėja į bendrą projektinę veiklą kartu su Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos specialiosios klasės mokiniais (mokytoja J. Savukynienė)  įtraukė dar keturias šalis partneres: Turkiją, Čekiją, Slovakiją ir Lenkiją.
Projekto "Atvirukas Motinos dienai" pradžioje dalyviai pasidalino informacija, kada švenčiama Motinos diena kitose šalyse. Sekančiame etape mokiniai, pasinaudodami savo kūrybiniais gebėjimais, gamino rankų darbo atvirukus; naudodamiesi internetiniais eTwinning įrankiais, Paint, Collage, Powerpoint, Movie maker ir kt. kompiuterinėmis programomis, kūrė atvirukus; rašė sveikinimus bei pasinaudodami elektroniniu paštu pasveikino ne tik savo, bet ir kitų šalių partnerių mamas. 
Dalyvavimas šiame projekte - tai puiki integravimo, bendravimo ir bendradarbiavimo galimybė. Projekto veiklos sėkmingai  integruotos į dailės, technologijų, informacinių technologijų ir lietuvių kalbos pamokas.
Smagu tai, kad projekte dalyvaujantys specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai tapo lygiaverčiais partneriais su kitų šalių  mokiniais. Jie džiaugėsi, matydami, kad jų sukurti sveikinimai, pasieks kitų šalių partnerių mokinių mamas.