2020 m. lapkričio 17 d., antradienis

eTwinning projektas ,,The Best Season is... All of Them!

                    7 specialiosios klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos metodininkės Ilonos Nedzinskienės  šiais mokslo metais rugsėjo 22 dieną prisijungė prie tarptautinio Etwinning projekto ,,The Best Season... All of them! 
             Projekte dalyvauja 33 mokytojai su savo ugytiniais iš 13 šalių: Slovėnijos, Lenkijos, Rumunijos, Italijos, Lietuvos, Albanijos, Serbijos, Moldovos Respublikos, Turkijos, Estijos, Ukrainos ir Bulgarijos. Tai projektas apie visus keturis metų laikus. Projekto  tikslas - kaupti gamtos pažinimo patirtį, pastebėti gamtos pokyčius įvairiais metų laikais ir juos perteikti praktinės ir meninės veiklos formomis: piešiniais, nuotraukomis, vaizdo įrašais, papasakotomis istorijomis bei integruotomis veiklomis. O taip pat  plėtoti bendravimą su kitomis šalimis, dalintis gerąja darbo patirtimi, mokytis vieniems iš kitų, siekiant tolimesnės visuminės vaiko ugdymosi sėkmės. 

                     Nors projektas prasidėjo neseniai, mes jau spėjome nuveikti daug įdomios veiklos. Vaikai su pagalba kūrė projekto logotipą, rinkome gražiausią ir talpinome Twinspace puslapyje. Lapkričio pirmą savaitę balsavome už gražiausią visų partnerių logotipą. Laimėjo mokytoja su mokiniais iš Turkijos. Kūrėme žodžių debesį naudodami http://www.tagxedo.com/ .Dabar kuriame su mokiniais  projekto plakatą, o taip pat darome daug kūrybinių darbelių rudens tematika, mokomės dainelių apie rudenį, vykdome integruotas veiklas netradicinėse erdvėse  ir dalinamės su partneriais.
Projekto partnerės dalyvavo ES CodeWeek veikloje. Man tai buvo naujovė. Partnerė iš Slovėnijos, uždaroje projekto facebook grupėje, išsamiai pristatė kas tai yra ir kaip dalyvauti. ES CodeWeek yra visuomeninė iniciatyva, kuria skatinamas kūrybiškumas, problemų sprendimas ir bendradarbiavimas, pasitelkiant programavimą ar kitą veiklą. Todėl ir mes su savo septintokais nutarėme neatsilikti. Užsiregistravome ir vykdėme integruotas  lietuvių kalbos, dailės, gamtos ir informacinių technologijų pamokas, kurių bendra tema buvo ,,Ruduo". Šią temą pasirinkome, nes dabar ji mums aktuali vykdant projektą. Dailės pamokoje spalvinome raštus rudeniškomis spalvomis, lietuvių kalbos pamokoje  rašėme mintis apie rudenį, gamtos pamoka vyko lauke, gėrėjomės rudeniu, rinkome klevo lapus ir dėliojome žodį ETWINNING. Per informacinių technologijų pamoką kūrėme koliažus ir filmuką iš nuotraukų apie mūsų integruotas pamokas. Už dalyvavimą CodeWeek gavome sertifikatus, kuriais mes didžiuojamės ir džiaugiamės. 
Bendraujame ir bendradarbiaujame, mokomės vieni iš kitų ir mažais žingsneliais sėkmingai keliaujame Etwinning projektų pasaulyje.